Wintersport, altijd sneeuwzeker

Voor de wintersporter valt er genoeg te beleven. Je kan er geweldig skiën op de uitstekend geprepareerde pistes. Het is een uitstekend familiegebied waar alle niveaus aan hun trekken komen. Het leuke van dit gebied is dat je op dezelfde plaats kunt starten en eindigen, en daarbij toch onderweg een piste naar keuze van moeilijkheid kan pakken. Zowel via blauwe, rode als zwarte en zelfs ongeprepareerde pistes kan je naar beneden suizen en daarbij toch in hetzelfde gebied aan het skiën of snowboarden zijn. Voor de laatste is een geweldig funpark aangelegd, met springschansen en halfpipes. Een eldorado voor de actieve wintersporter dus.

 

Wil je niet op de latten staan, dan kan je sleeën, ook 's avonds in het donker. Verder bestaan er routes om (al dan niet onder begeleiding) met sneeuwschoenen op pad te gaan en zijn er mooie winterwandelwegen aangelegd. Niet te vergeten de ijsbaan, curlingbaan en rodelbaan. Wil je dat helemaal niet dan kijk je nu verder bij de Wellness mogelijkheden.

Skiën
De drie ski- en snowboardscholen van Saas-Fee:
- Schweizer Ski- und Snowboardschule Saas-Fee
- Eskimos
- Optimum

Testcentrum
In het najaar kan je bij het draairestaurant in het zomerskigebied de allernieuwste modellen van top ski- en top snowboardmerken gedurende 2 tot 5 testdagen uitproberen. In 2015 zijn die testweekends van 2 oktober tot 29 november. Onder vakkundige begeleiding kon je zo vaak als je wilde ruilen van materiaal zodat je uiteindelijk de beste keuze voor de winter kon maken.
De volgende skimerken zijn te testen:

skies 

De volgende snowboardmerken zijn te testen:

snowboards

Sleeën
De berg met het mooiste uitzicht op de pisten (Hannig) is uitgangspunt voor de 6 km lange slee weg, waarover je naar beneden suist tot in het dorp. Ook een à twee avonden per week geopend voor de avonturier die in het donker naar beneden wilt sleeën met een lamp op het hoofd.
Voor informatie en prijzen:
Dalstation Hannig, Tel. +41 27 957 26 15.

Sneeuwschoen wandelingen
Verschillende begeleide wandelingen worden via het toeristenbureau aangeboden. Daar kan je ook een kaart kopen waarop de routes staan.

Schaatsen
Op de sportplaats is een ijsbaan. Daar in de buurt kan je schaatsen huren en op een ijshockeybaan schaatsen. Dit is gratis als je skiles hebt bij de Schweizer Ski- und Snowboardschule Saas-Fee.

Curling
Van midden december tot eind februari op natuurijs.

Rodeln
Rodelplezier voor jong en oud op de Feeblitz. Alleen of met z'n tweeën ga je met tot wel 40 km p/uur over de steilste rodelbaan van de Alpen naar beneden. Het startpunt ligt naast de Alpin-Express.
www.feeblitz.ch

Wandelen
Ruim 60 km geprepareerde winterwandelwegen staan de wandelaar ter beschikking. Aan het icoontje van de sneeuwpop kan je herkennen wat een winterwandelweg is. Op de pagina wandelen staat verdere informatie.

icoon

 

Op deze site komen alle voor u interessante weetjes en adressen te staan, die voor een fantastisch verblijf in dit mooie gletsjerdorp  zorgen.