Mattmark - Monte Moro - Macugnaga

vanaf dam

Vanaf de stuwdam Mattmark (2203m), net na Saas-Almagell, wandelt u langs de westoever van het Mattmarkmeer over de weg naar de Distelalp en verder tot aan Tälliboden.

richting pas

Van hieraf loop teen historische pasweg via Steinplatten omhoog naar Monte Moro (2868m). Indrukwekkend uitzicht op de Monte-Rosa-Oostwand met de Dufourspitze. In het begin van de zomer zijn hier nog wel sneeuwvelden aanwezig, daarom zijn goede schoenen en ervaring absoluut noodzakelijk.

terugkijken

Tijd tot op de Monte Moro pas: 3 uur en 30 minuten, moeilijkheidsgraad 2-3 op 4.

Vanaf de pas (2868m) kan je op twee manieren naar Macugnaga afdalen (1307m). Uiteraand kan dit te voet, maar dan is het niet goed mogelijk om het hele stuk weer terug te lopen. Overnachten in Macugnaga is dan een alternatief. Net voorbij de pas bestaat ook de mogelijkheid om met een gondel naar Macugnaga te gaan. Natuurlijk wel een paspoort of identiteitskaart meenemen, want je bent intussen in Italië aangeland. Het is niet voor niets de oude smokkelroute uit vroeger jaren. De invloed vanuit Italië is dan ook dankzij deze route in de Saas-dorpen terug te vinden.

Terug langs het stuwmeer:

terug

En terug naar de andere wandelingen.